U Rovinju se održava 26. Državno natjecanje “Sigurno u prometu”

Objavljeno: 24.5.2018.

Danas je u Rovinju svečano otvoreno 26. Državno natjecanje “Sigurno u prometu”, koje se, u organizaciji Hrvatskog autokluba i Agencije za odgoj i obrazovanje te uz potporu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa održava u Osnovnoj školi “Jurja Dobrile”.

Natjecanje je otvorio Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek, u nazočnosti Predsjednika Auto kluba Pula-Rovinj g. Ljubomira Cerovca, predstavnika istarske županije i Gradskog vijeća grada Rovinja g. Valerija Drandića, predstavnice Agencije za odgoj i obrazovanje gđe. Viktorije Vranešić, predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, načelnika Policijske uprave Istarske g. Mladena Blaškovića te brojnih predstavnika autoklubova udruženih u Hrvatski autoklub, kao i 84 natjecateljice i natjecatelja i 60 njihovih učitelja-mentora.

G. Tušek rekao je kako je tijekom 2018. natjecanje provedeno u 253 osnovne škole i u njemu je sudjelovalo 3.294 djece te 260 učitelja-mentora. “HAK kao neprofitna udruga građana nesebično ulaže svoje resurse u provedbu ovog natjecanja. Pobjednike Državnog natjecanja, dvije djevojčice i dva dječaka, kao i svake godine dosad, HAK vodi na europsko natjecanje koje će se početkom rujna održati u Mađarskoj” rekao je g. Tušek.

Natjecanje se u svim županijama provodi tijekom travnja i svibnja. Prvo se provode školska natjecanjima na lokalnoj razini, zatim se provode županijska natjecanja te na kraju državno natjecanje, koje se provodi od 22. do 25. svibnja 2018. Prvog dana natjecanja, 23. svibnja, provedeno je testiranje iz poznavanja propisa te vještine prolaska kroz biciklistički poligon nazvan “labirint života”. Drugog dana natjecanja, 24. svibnja, nakon svečanog otvorenja, provedeno je testiranje iz vještine vožnje bicikla na tri pozicije biciklističkog poligona.