70 godina AK Pula - Rovinj

Objavljeno: 30.5.2018.

Auto klub Pula-Rovinj 23. svibnja u Domu hrvatskih branitelja u Puli obilježio je 70 godina rada i postojanja.

Ovoj velikoj obljetnici odazvali su se brojni uzvanici od predstavnika Hrvatskog autokluba i udruženih autoklubova do izaslanika institucija i uvaženog biskupa u miru monsinjora Ivana Milovana.

Uvodnim govorom svim uvaženim gostima dobrodošlicu je iskazao predsjednik Auto kluba Pula – Rovinj Ljubomir Cerovac i pritom se prisjetio povijesti kluba i zaslužnih pojedinaca te istaknuo: “Od svojih prvih dana do danas autoklub je imao svoje uspone i padove, ali ipak je u kontinuitetu rastao i razvijao se, te je bio i ostao u funkciji svojih članova i mnogih mladih koji će tek postati članovi. Želio bih istaknuti kako je Auto klub Pula – Rovinj kao udruga članova udružena u asocijaciju Hrvatski autoklub, zajedno s ostalim autoklubovima, zaštitnik interesa vozača i svih sudionika u prometu te ujedno i vrlo značajan faktor u lokalnim zajednicama Istre pri podizanju ukupne razine sigurnosti u prometu.” 

Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek obratio se prisutnima i pritom istaknuo: “Auto klub Pula-Rovinj danas obilježava 70. godišnjicu postojanja. Nastao je na tradiciji Auto-moto društva Pula i Auto-moto društva Rovinj, koja su se 1991. udružila u Auto klub Pula-Rovinj. Auto klub Pula-Rovinj temeljni je autoklub u asocijaciji HAK-a. Ima više od 5.500 članova i razvijene sve djelatnosti koje su potrebne kako bi i u budućnosti bio uspješan. Posebno bih istaknuo djelovanje Auto luba Pula-Rovinj usmjereno na povećanje sigurnosti cestovnog prometa. Aktivan je u svim preventivno-edukativnim akcijama Hrvatskog autokluba. Redovito organizira akcije posvećene djeci i mladima, kao što su „Klik“, „Sigurno u školu s HAK-om“ i „Vidi i klikni“. Upravo tijekom današnjeg dana i sutra u Rovinju se, uz pomoć domaćina Auto kluba Pula-Rovinj, odvija 26. po redu Državno natjecanje za djecu „Sigurno u prometu“ s čim su još jedanput pokazali koliko aktivno sudjeluju u prometno – edukativnim akcijama HAK-a. Svima okupljenima, članovima i zaposlenicima AK Pula-Rovinj čestitam veliku obljetnicu i želim puno uspjeha u daljnjem radu i razvoju kluba“.