Predstavljena nova usluga za inozemne goste "Sigurno kroz Hrvatsku"

Objavljeno: 19.6.2018.

HAK-USLUGE d.o.o. i ODINA Asistencija predstavili su 13. lipnja u prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu novu uslugu namijenjenu inozemnim turistima koji na odmor u Hrvatsku dolaze sa svojim vozilima.

Kako bi svim inozemnim gostima koji dolaze u Hrvatskuolakšali situaciju u kojoj prometna nezgoda ili kvar na vozilu može biti iznimno neugodno iskustvo na putovanju, HAK-USLUGE i ODINA Asistencija zajednički su razvili paket usluga pod nazivom “SIGURNO KROZ HRVATSKU”.

„Ujedinili smo naše znanje i iskustvo kako bi gostima Republike Hrvatske ponudili jedinstven paket usluga kakav, prema našim istraživanjima, niti jedna druga turistička zemlja, u tom obliku ne nudi svojim gostima. Želimo biti na usluzi i pružiti pomoć i u nemilim situacijama koje se na žalost u prometu uvijek mogu dogoditi. Svojim radom želimo pridonijeti izvrsnosti Hrvatskog turizma. Želimo pokazati brigu o svakom gostu u svim situacijama i segmentima našeg djelokruga poslovanja. Prema evidenciji Ministarstva unutarnjih poslova, prošle godine su u Republici Hrvatskoj evidentirane 34.342 prometne nezgode. Ako tom broju dodamo prometne nezgode u kojim policija nije pozvana na intervenciju, pa nisu uvedene u njihovu statistiku, broj se povećava na više od 50.000 nezgoda u kojima  stradavaju vozači, putnici i vozila. U svakoj desetoj prometnoj nezgodi sudjeluju vozila inozemnih registracijskih oznaka iz čega proizlazi da cca. 5.000 posjetitelja Republike Hrvatske za vrijeme svog boravka u našoj zemlji doživi prometnu nezgodu. Osim prometnih nezgoda događaju se i kvarovi vozila kao i razna oštećenja izazvana odgovornošću trećih osoba. Prateći statistike zadnjih nekoliko godina i analizirajući naša iskustva u svakodnevnom radu i susretanju sa strancima koji su se našli u nekoj od navedenih situacija, zaključili smo da tim ljudima treba pružiti pomoći jednim cjelovitim rješenjem kojim će se premostiti jezične barijere, nepoznavanje okruženja i nepoznavanje pravnih regulativa“ rekao je na predstavljanju Dario Mustač, direktor tvrtke HAK-USLUGE d.o.o.  

Usluge koje su sadržane u paketu "SIGURNO KROZ HRVATSKU" su sliedeće:

  • POMOĆ NA CESTI I JAMSTVO MOBILNOSTI
  • HAK-USLUGE će pružiti sljedeće usluge u paketu usluga „Sigurno kroz Hrvatsku“:
  • POMOĆ NA CESTI - otklon kvara i/ili prijevoz vozila u slučaju kvara
  • PRIJEVOZ VOZILA - u slučaju prometne nezgode  
  • ČUVANJE VOZILA - u kvaru ili oštećenog u prometnoj nezgodi
  • ZAMJENSKO VOZILO - vozilo za nastavak putovanja
    ILI SMJEŠTAJ - priznavanje troškova smještaja
    ILI NASTAVAK PUTOVANJA - nastavak putovanja javnim prijevozom
  • PROVJERA STATUSA VOZILA - koje se nalazi u servisu na popravku 

ODINA Asistencija pružiti će sljedeće usluge u paketu usluga „Sigurno kroz Hrvatsku“:

  • POMOĆ U NAKNADI ŠTETE IZ PROMETNE NEZGODE
  • IZVID ŠTETE + DOPUNSKI IZVID ŠTETE - pregled vozila oštećenog u prometnoj nezgodi od strane ovlaštenog procjenitelja. Popisivanje i fotografiranje oštećenja te izrada kalkulacije troška popravka
  • SAVJETOVANJE U VEZI NAKNADE ŠTETE - osnovno savjetovanje u svrhu postavljanja zahtjeva za naknadu štete na vozilu
  • ZASTUPANJE U POSTUPKU NAKNADE ŠTETE - zastupanje u postupku ostvarivanja naknade štete na vozilu
  • PRIBAVLJANJE SLUŽBENE DOKUMENTACIJE - potrebne za ostvarivanje naknade štete na vozilu
  • PRIJEVOD DOKUMENTACIJE -potrebne za realizaciju naknade štete na vozilu

Paket „SIGURNO KROZ HRVATSKU“ pruža sigurnost svakom korisniku koji sa vozilom stranih registracijskih oznaka posjećuje Hrvatsku, radi posla ili odmora, tijekom boravka u našoj zemlji (najdulje 18 dana), kroz pomoć u slučaju kvara na vozilu ili prometne nezgode. Korisnik se 24 sata dnevno, sve dane u godini može obratiti djelatnicima kontaktnog centra  kako bi mu se pružile usluge koje su mu u tom trenutku potrebne, a koje su sadržane u paketu.

„U paketu usluga „Sigurno kroz Hrvatsku“ pružamo vozačima vozila inozemnih registracijskih oznaka sigurnost koja im je potrebna da bi doživjeli cjelovit osjećaj odmora ili radnog boravka u Hrvatskoj, neopterećeni nepredviđenim situacijama i okolnostima, koje se mogu dogoditi vezano uz njihovo vozilo. U paketu "SIGURNO KROZ HRVATSKU" nudimo sve ranije navedene usluge po jedinstvenoj cijeni od 375,00 HRK (cca. 50,00 EUR) dok za navedeni iznos pružamo usluge u vrijednosti višoj od 7.500,00 HRK (cca. 1.000,00 EUR)“ – istaknula je Daniela Pavić iz ODINA Asistencije.

„Svaki projekt koji pridonosi povećanje sigurnosti naših turista je hvale vrijedan. Mi već imamo razne projekte poput primjerice dovođenja policajaca iz inozemstva kako bi turistima olakšali rješavanje svakodnevnih problema. Ovaj projekt samo može pomoći u daljnjem podizanju kvalitete boravka u Hrvatskoj i  na kraju ponuditi zaokruženu ponudu turistima“, rekao je na predstavljanju projekta „Sigurno kroz Hrvatsku“ Ivo Bašić, glavni tajnik Ministarstva turizma. 

Repozitorij