AK Siget - prvi autoklub u Hrvatskoj s certifikatom ISO 9001

Objavljeno: 12.4.2011.

Autoklubu Siget je 12. travnja dodijeljeno međunarodno priznanje za sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001, čime je postao prvi autoklub i stanica za tehnički pregled vozila u Hrvatskoj koji je svoje poslovne procese u potpunosti uskladio sa svim zahtjevima ovog standarda. Postupak certifikacije provela je ugledna hrvatska certifikacijska kuća Adria Norma koja je član švicarske grupacije QS - Quality Service.

Direktor certifikacijske kuće Adria Norma g. Igor Miličević certifikat je uručio predsjedniku Autokluba Siget dr. sc. Damiru Škari. «Uspješna implementacija sustava za upravljanje kvalitetom potvrda je naše trajne usmjerenosti na potrebe i zadovoljstvo naših kupaca (klijenata) te kvalitete realiziranih (pruženih) usluga. Također, dobivanje certifikata ISO 9001 u skladu je s našom namjerom da svoje poslovne procese i kvalitetu usluge u potpunosti prilagodimo europskim i svjetskim standardima, prvenstveno na korist našim klijentima i partnerima», izjavio je tom prigodom predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro.

ISO 9001:2008 je standard koji daje zahtjeve na sustav upravljanja kvalitetom što podrazumijeva dokumentirani sustav slijeda i interakcije određenih procesa, provođenje internih revizija procesa radi utvrđivanja korektivnih radnji u svrhu poboljšanja procesa, te konstantno praćenje i poboljšanje. Primjenjiv je za svaku organizaciju koja želi uvesti, održavati i neprekidno poboljšavati vlastiti sustav upravljanja kvalitetom.