Električna punionica ispred HAK-a

Objavljeno: 19.6.2018.

Hrvatski autoklub uvijek ide u korak s trendovima, a današnji trendovi jasno idu u smjeru električne energije kad je pogon automobila u pitanju. Zbog toga je uz sjedište HAK-a, na dva parkirališna mjesta sa zapadne strane poslovne zgrade u Zagrebu, Aveniji Dubrovnik 44 otvorena brza punionica za električna vozila, koja je dostupna 24 sata dnevno, sve dane u godini.

Brza punionica je snage 50 kW DC, s priključcima Combo (CCS) i CHAdeMO, kao i 22 kW AC uz priključak Type-2. Punionica je uključena u HT-ovu mrežu te je dio sustava Puni.hr, kao i dio globalnog sustava PlugSurfing.

Investicija u ovu brzu punionicu, sedmu na području grada Zagreba, kroz suradnju s Hrvatskim Telekomom d.d. sufinancirana je od strane Europske unije putem Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility – CEF), s obzirom da se nalazi na dijelu važnog europskog prometnog koridora koji u Hrvatskoj prati liniju Varaždin-Zagreb-Karlovac-Delnice-Rijeka i osobito je značajan za turističku ponudu naše zemlje.

Na kraju, punjenje je jednostavno, zasad besplatno, a potrebno je samo pribaviti identifikacijsku (RFID) karticu sustava Puni.hr ili besplatno preuzeti PlugSurfing aplikaciju na pametni telefon.