Dan bez mobitela u prometu 2018

Objavljeno: 16.10.2018.

U zagrebačkom Hotelu Internacional danas se održava konferencija “Mi i naši gadgeti u prometu – problemi i izazovi” povodom obilježavanja Dana bez mobitela u prometu.

Mobitel se smatra četvrtim ubojicom na cesti, a distrakcija, odnosno ometena pažnja korištenjem mobitela je po jačini i najveća od svih distrakcija koje imamo vezano uz naše ponašanje u automobilu ili prometu.

Ekrani mobitela nisu i jedini ekrani koje danas imamo u auto-kabini. S novim automobilima dolaze ugrađeni u upravljačku ploču sve napredniji komunikacijski uređaji. Stvaraju li nam oni distrakciju i kako se s tim nosimo u odnosu na sigurnost u prometu? Hoćemo li se i na koji način pobrinuti da imamo i tehnološki razvoj i moderne načine komunikacija, a da istodobno ne ugrožavamo svoje živote?

Na ova i slična pitanja po prvi će puta na temu sigurnosti u cestovnom prometu uz policijske i prometne stručnjake odgovore tražiti i predstavnici IT i autoindustrije, Hrvatskog autokluba, te predstavnici prijevoznika, taksista i profesionalnih vozača.

Više informacija: http://danbezmobitelauprometu.uhms.hr/