BDF ručica – korak prema mobilnost za osobe s invaliditetom

Objavljeno: 24.10.2018.

U prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu, 24. listopada, održana je zajednička prezentacija Toyote, te tvrtki Brend7 d.o.o. i HAK-USLUGE d.o.o., na kojoj je predstavljena BDF ručica koja osobama s invaliditetom omogućuje osobnu mobilnost.

Prezentacija je održana za predstavnike udruženih autoklubova koji bi u slučaju suradnje obuhvatili cijeli teritorij Republike Hrvatske sa servisima i ugradnjom BDF ručica. BDF je kratica koja označava vjeru u slobodu kretanja.

U uvodu je Kensuke Tsuchiya, predsjednik Toyota Adria d.o.o., predstavio Toyotinu globalnu inicijativu za povećanje mobilnosti osoba s invaliditetom i istaknuo Toyotinu viziju pod motom „Mobilnost za sve“, s kojom Toyota iskazuje svoju predanost prema društvu i osobama s invaliditetom jer svi trebaju imati mogućnost kretanja.

Krešimir Bago, direktor Toyota Hrvatska, istaknuo je činjenicu da je 90 posto kupaca Toyote potpuno zadovoljno sa svojim vozilom te da se Toyota kao vodeći proizvođač automobila s hibridnim pogonom pokazao kao idealan izbor za ugradnju BDF ručice. „Toyota će ovom inicijativom postati prvi brand na hrvatskom tržištu koji će pružati testne vožnje u hibridnim modelima prilagođenima osobama s invaliditetom a vozači s invaliditetom s BDF ručicom dobiti će pouzdan, koristan i prije svega siguran proizvod“ istaknuo je Bago.

Dominik Grbec, direktor tvrtke BRAND7, predstavio je BDF ručicu i sve benefite koje donosi. Ručica se vrlo jednostavno ugrađuje i koristi te je napravljena od jedne legure i samim tim vrlo čvrsta. BRAND7 je za sve zainteresirane predvidio i edukaciju s kojom bi polaznici ostvarili certifikate za ugradnju i servis ručica. Grbec je istaknuo i dobru praksu koju su u suradnji s Toyotom i brojnim drugim institucijama i udrugama ostvarili u Sloveniji gdje se BDF ručica već ugrađuje i s kojoj su zadovoljni korisnici.

Dario Mustač, direktor HAK-USLUGA d.o.o., istaknuo je da Hrvatska ima preko pola milijuna osoba s invaliditetom i samim tim ima i potrebu za takvim kvalitetnim proizvodom, koji predstavlja iskorak prema povećanju mobilnosti i kvalitete života osoba s invaliditetom. „Društvena odgovornost je naša obveza a pomoć na cesti za sve je naše jamstvo“ rekao je Mustač.

Za sve zainteresirane nakon prezentacija pružena je mogućnost testne vožnje Toyota vozila s ugrađenom BDF ručicom, koju su mnogi od prisutnih i isprobali te ocijenili kao vrlo jednostavno i kvalitetno rješenje.