Autoklub Pazin proslavio 70 godina postojanja

Objavljeno: 5.11.2018.

Naša tradicija je naš ponos, ali ona je i u službi sadašnjosti, odnosno svega što radimo danas. Autoklub Pazin proslavio je 70 godina, a taj rođendan još više dobiva na značenju kad se zna da je ta ista organizacija iznimno aktivna i posvećena istim onim ciljevima kao i Hrvatski autoklub, a to su prije svega sigurniji promet i briga o članovima i svim vozačima. Autoklub Pazin poznat je po svom prometno-preventivnom radu, osobito s djecom, onom predškolskom, školskom, pa i s tinejdžerima. Za sve dobne skupine organiziraju se programi kojima je cilj upozoriti na sve izazove prometa i opasnosti. Osim toga, Autoklub Pazin je i stabilan klub koji dobro posluje, pa je ova velika i značajna obljetnica potvrda njegove vitalnosti i važnosti koju ima u gradu, ali i u cijeloj regiji. Godišnjicu Autokluba Pazin uveličali su brojni gosti, a među njima su bili predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek, njegov zamjenik Ivo Bikić, glavni tajnik HAK-a Željko Mijatović, zamjenik gradonačelnika Pazina Veljko Brajković, zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko, predstavnik Centra za vozila Hrvatske Igor Bošković te brojni predstavnici autoklubova, škola i institucija s kojima Autoklub Pazin surađuje dugi niz godina

Autoklub Pazin jedan je od 70 temeljnih autoklubova u HAK-ovoj asocijaciji. To je stabilan klub, koji kvalitetno posluje. Posebno dobro radi u projektima prometne-preventive, u akcijama poput Sigurno u školu s HAK-om, koja je ove godine obilježila pedeset godina, brojnim drugim HAK-ovim akcijama, ali i akcijama koje samostalno provodi. Pred Autokluba Pazin je svijetla budućnost, a ono što primjećujem je kontinuiran i sustavan rad na svim razinama i to me raduje. Danas HAK ima preko 230.000 članova, prije deset godina imao je 130.000 članova, a cilj nam je članstvom obuhvatiti 20 posto hrvatskih vozača. Također, moramo reći da HAK uživa i veliki ugled u tijelima Svjetske automobilističke organizacije (FIA), a sve smo to gradili zajedno. Želim Autoklubu Pazin mnogo uspjeha u radu i čestitam mu ovu godišnjicu– rekao je predsjednik HAK-a Slavko Tušek.

Predsjednica Autokluba Pazin Marčela Androšić naglasila je: Hvala svima u Autoklubu Pazin, hvala članovima, djelatnicima, članovima tijela upravljanja – bez svih njih Autoklub Pazin ne bi bio ono što je danas, jedan uspješan i stabilan klub. Od vremena kada je Autoklub Pazin krenuo kao sekcija Narodne tehnike pa do danas mnogo toga se promijenilo, 1950. počeli su se provoditi vozački ispiti, 1963. s radom je počela Služba pomoći na cesti, a 1982. otvorena je stanica za tehnički pregled vozila. Na kraju 1950. bilo je 150 članova, a danas ih imamo 2200. Imamo i razgranate djelatnosti. Doista  smo naporno radili, a moramo zahvaliti i Hrvatskom autoklubu, njegovom predsjedniku i rukovodstvu, koji su također imali važnu ulogu u ovim rezultatima.

O Autoklubu Pazin lijepim je riječima govorio zamjenik gradonačelnika Pazina Veljko Brajković, baš kao i zamjenica župana Giuseppina Rajko. Autoklub Pazin u samom središtu grada ima lijepu upravnu zgradu, nastavni poligon za vožnju, mehaničarsku radionicu i stanicu za tehnički pregled, ali jednako je važno da ima vedre, motivirane i stručne djelatnike.

Povodom ove obljetnice predsjednica Marčela Androšić i tajnik AK Pazin Ivan Hrvatin podijelili su zahvalnice i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama.