Autoklub Siget obilježio 40 godina djelovanja

Objavljeno: 8.11.2018.

Autoklub Siget u utorak 6. studenog 2018. svečano je obilježio 40 godina djelovanja.

Među brojnim gostima bili su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tomislav Mihotić, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Mario Madunić i brojni drugi.

Predsjednik Autokluba Siget dr.sc. Damir Škaro rekao je kako je zgrada u kojoj djeluju, koja je donedavno bila u vlasništvu Hrvatskog autokluba, odnedavno u vlasništvu Autokluba Siget. Najavio je da se uskoro otvara druga autoškola u vlasništvu kluba te zahvalio radnicima i suradnicima.

Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek u svom obraćanju okupljenima naglasio je razvoj Autokluba Siget u novijem razdoblju, te je od četiri temeljna autokluba u Zagrebu, uslijed velikih promjena Autoklub Siget danas vodeći. Hrvatski autoklub orijentiran je na ulaganja i razvoj udruženih autoklubova, istaknuo je Predsjednik Hrvatskog autokluba, posebno naglasivši važnost preventivno-edukativnih aktivnosti cijele asocijacije te sve veću potrebu ulaganja u edukaciju djelatnika.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uzvanicima se obratila rekavši kako brojka od 35.000 članova svjedoči o uspješnom povezivanju generacija vozača i njihove vjernosti klubu, što ne bi bilo moguće bez predanog rada, kazala je Predsjednica, naglasivši tijekom godina uspostavljenu plodonosnu suradnju s raznim državnim institucijama na projektima namijenjenim većoj prometnoj sigurnosti.

Prilikom svečanosti predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i Predsjedniku Hrvatskog autokluba Slavku Tušeku dodijeljena su posebna priznanja, a priznanja su podijeljena predstavnicima okupljenih autoklubova, Hrvatskog autokluba te zaslužnim radnicima Autokluba Siget.