Aktivnosti AMK Maksimir u razvoju domaćeg turizma

Objavljeno: 20.4.2011.

Pred sam početak turističke predsezone, zagrebački autoklub "Maksimir", prvi je pružio konkretnu podršku informiranju domaćih i stranih motoriziranih gostiju, koji čine oko 80 posto našeg turizma. Upravo je objavio ediciju AUTO 2011. – Servisne i druge usluge, kojom omogućava vlasnicima automobila da sami, bez dodatnih traženja ili pitanja, saznaju najnužnije podatke o uslugama koje su njihovim automobilima na putovanjima zemljom i najpotrebnije.

Na taj način "Maksimir" predstavlja Hrvatsku, u prometnom pogledu, kao zemlju, koja ima razvijen sustav pomoći vozačima, bez obzira koju marku automobila koriste. U knjizi su objavljene adrese svih ovlaštenih autoservisa u Hrvatskoj, kao i drugih autoservisnih radionica, a brojne informacije su im na raspolaganju o autoelektričarima, autolimarima, lakirerima, vulkanizerima, kao i specijalistima za razne rijetke usluge automobilima.

Po prvi puta na jednom mjestu saznaju iz kojeg će im najbližeg mjesta priteći u pomoć radionice za popravke automobila na cestama, vučne službe ili gdje se nalaze stanice za tehnički pregled vozila, u slučaju da registraciju žele obaviti na odmoru izvan mjesta stalnog boravka. Tko poželi kupiti neki potrošni materijal ili dijelove kao što su ulja, tekućine, gume, akumulatore ili neki drugi proizvod – saznati će gdje su ti proizvodi najjeftiniji u Hrvatskoj. Na 160 stranica knjige tiskane u koloru, na najfinijem papiru i formatu koji je prilagođen smještaju u automobilskom pretincu, objavljeno je 1150 korisnih adresa subjekata koji u Hrvatskoj obavljaju neku od vozačkih djelatnosti. Za početak sasvim dovoljno i za domaće i za strane vozače.

Obzirom na činjenicu da će se podacima iz ove edicije služiti turistički i informativni centri za vozače, prometna policija, naplatna mjesta na autocestama, stanice za tehnički pregled vozila, autoklubovi i brojne autoservisne i druge tvrtke – sigurno je da će izdavanje ove edicije biti od velike koristi našem motoriziranom turizmu i njegovom razvoju. Uskoro će se podaci iz knjige naći i na web stranici www.amk-maksimir.hr  koju već sada svakodnevno posjećuje i do 500 automobilista.

Edicija AUTO 2011. izašla je iz tiska u danima obilježavanja 30 godina postajanja i uspješnog rada AMK "Maksimir", kluba koji se upravo toliko godina sustavno bavio i razvojem domaćeg turizma – pa edicija, koju je klub tiskao bez novčane pomoći sa strane, može biti prava čestitka izdavaču, ali i stimulans razvoja hrvatskog turizma.

Prvi naš hrvatski vodič o servisnim i drugim djelatnostima za automobile besplatno će dobiti 11.000 članova AMK „Maksimira“, kao i institucije koje se bave informiranjem vozača.

Informacije o 30-godišnjem radu AMK "Maksimira" u domaćem turizmu nalaze se u repozitoriju.

Repozitorij