Auto klub Nova Gradiška proslavio 70. rođendan

Objavljeno: 12.11.2018.

Uz brojne uzvanike, goste, partnere, članove i djelatnike Auto klub Nova Gradiška 8. je studenoga proslavio 70. obljetnicu ustroja i djelovanja.

Osnovan je davne 1948. godine kao Moto društvo Nova Gradiška koje je brojilo 150 članova, većinom motociklista. Danas je AK Nova Gradiška, kao temeljni autoklub, udružen u nacionalnu asocijaciju Hrvatski autoklub sposoban odgovoriti na sve potrebe članova i vozača, što se posebno očituje u odgoju mladih, službi pomoći i inforamcija na cesti, obuci vozača svih kategorija te razvojem gospodarskih djelatnosti.

U prigodi 70-e obljetnice održana je svečana sjednica Auto kluba Nova Gradiška koju je otvorio predsjednik AK Nova Gradiška Mika Mimica.

Osvrnuo se ukratko na povijesni razvoj Auto kluba, zahvalio svima koji su dali potporu njegovom razvoju, a među njima su Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske, Croatia tehnički pregledi, poslovni partneri, Grad Nova Gradiška, Brodsko-posavska županija. Također je na iznimnom trudu i zalaganju zahvalio djelatnicima te istaknuo doprinos svih dosadašnjih predsjednika ove asocijacije.

Skupu se uz čestitke obratio i predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek. Također je zahvalio na iznimnom trudu svih djelatnika te među ostalim istaknuo kako je iznimno vrijedan rad AK Nova Gradiška s djecom i mladima kao najranjivije populacije te provedba preventivno edukativnih programa i akcija s ciljem njihove zaštite u prometu. Naglasio je kako se nalazimo prekretnici jer dolaze automobili nove generacije s novim tehnologijama tako da je važno ulagati u edukaciju djelatnika što HAK i udruženi autoklubovi i čine.

-Siguran sam da ćemo svi zajedno znati odgovoriti zahtjevima novog vremena - naglasio je predsjednik HAK-a Slavko Tušek.

Čestitajući 70-u obljetnicu ustroja i djelovanja AK Nova Gradiška župan Brodsko-posavski Danijel Marušić, je istaknuo: "I kao župan, Novogradiščanin i član ovoga autokluba izuzetno sam ponosan na vaš rad. Drago mi je da je predsjednik HAK-a SlavkoTušek spomenuo baš preventivne akcije jer Brodsko posavska županija uvijek sudjeluje i daje potporu upravo tim akcijama kako bismo čuvali ono najvrijednije, a to su naši najmlađi. Svi uspjesi i napredak svakog pojedinca, poduzetnika, tvrtke vesele, jer uz promociju ove naše lijepe sredine koja ima mnogobrojne vrijednosti, jedan je to i od načina da zadržimo mlade ljude na ovim prostorima. Auto klub Nova Gradiška upravo mladima daje priliku nastaviti put koji su započeli njihovi prethodnici prije 70. godina“.

Okupljenima na ovoj svečanosti obratio se i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i među ostalim istaknuo: "Samo istinski vrijedni i uporni traju. Svim svojim aktivnostima i djelatnostima AK Nova Gradiška daje veliki doprinos našoj zajednici.“

Obljetnica je završena dodjom priznanja pojedincima i institucijama, među kojima ističemo nagradu za životno djelo koju je AK Nova Gradiška dodijelio Mati Šimunoviću, učitelju tehničke kulture u Osnovne škole "I. G. Kovačića" iz Starog Petrovog Sela, koji je odgojio i u prometnom smislu opismenio generacije djece, među kojima su brojni nagrađivani za osvojena vrhunska mjesta na HAK-ovim natjecanjima akcije "Sigurno u prometu", kako na županijskoj, državnoj, tako i europskoj razini. Mato Šimunović i danas nastavlja svoju "misiju" kojom je zasigurno dao doprinos kako razvoju prometne kulture tako i zaštiti djece i mladih u prometu.

Organizirajući svečanost u povodu 70. obljetnice AK Nova Gradiška domaćini su potvrdili da znaju i mogu dočekati i ugostiti veliki broj uzvanika u maniri Slavonaca otvorene duše i srca.