Predsjednik HAK-a Ivo Bikić sa suradnicima posjetio ministra turizma Damira Bajsa

Objavljeno: 20.4.2011.

Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Ivo Bikić i glavni tajnik g. Zvonko Šmuk posjetili su 20. travnja Ministarstvo turizma te se sastali sa ministrom turizma g. Damirom Bajsom, državnim tajnikom g. Ivom Mujom i suradnicima.

Tijekom sastanka razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji, pripremi Hrvatskog autokluba za nadolazeću turističku sezonu i o budućim projektima. Između ostalog, razgovaralo se o uspostavljanju turističkog info-punkta na graničnom prijelazu Macelj u sklopu postojećeg objekta Hrvatskog autokluba, o testiranju kvalitete kampova tijekom turističke sezone, globalnoj kampanji „Desetljeće sigurnosti cestovnog prometa 2011.-2020.“ te međunarodnim konferencijama i skupovima koji će se održati tijekom 2011.

G. Damir Bajs rekao je kako je visoka razina ostvarene suradnje njegovog ministarstva i Hrvatskog autokluba primjer suradnje jednog državnog tijela i nacionalne udruge. „Suradnja s HAK-om za nas je logična, jer smo obvezni pružiti sigurnost našim turistima i HAK je u svojoj djelatnosti apsolutno na visokoj europskoj razini kvalitete“ rekao je g. Bajs, dodavši kako Ministarstvo zaprima pritužbe na razne elemente hrvatske turističke ponude, na koje uvijek reagira i kojih je, nasreću sve manje, ali na usluge Hrvatskog autokluba nitko se nije požalio.

G. Bikić zahvalio je domaćinima na odličnoj dosadašnjoj suradnji i potpori Ministarstva i rekao kako među europskim nacionalnim autoklubovima postoji sve veći interes za uključivanje u akcije testiranja kvalitete i sigurnosti prometne i turističke infrastrukture u Hrvatskoj. „Uz akcije koje provodimo, među kojima se ističe testiranje kampova koje provodimo u suradnji s Udrugom kampista Hrvatske i Kamping udruženjem Hrvatske, HAK planira u sljedećim godinama provoditi slična neovisna testiranja domaćih turističkih sadržaja, iz perspektive njihovih korisnika“.

Na kraju sastanka g. Bikić pozvao je g. Bajsa da sa suradnicima posjeti Hrvatski autoklub prije početka turističke sezone i osobno se uvjeri u pripremljenost Hrvatskog autokluba, što je g. Bajs prihvatio.