Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek na Skupštini FIA-e

Objavljeno: 11.12.2018.

Tijekom prošlog tjedna Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek sa suradnicima sudjelovao je na redovitoj godišnjoj sjednici Skupštine Svjetske automobilističke organizacije FIA-e, održane u Sankt Peterburgu u Rusiji.

U nazočnosti više stotina predstavnika nacionalnih auto-moto i touring, kao i sportskih klubova iz cijelog svijeta, održan je niz sjednica, skupova i radnih sastanaka tijela upravljanja FIA-e.

Na sjednici Koordinacijskog foruma srednjoeuropskih i istočnoeuropskih autoklubova predstavljene su aktivnosti Hrvatskog autokluba na obilježavanju 50. godišnjice provedbe preventivno-sigurnosne akcije „Sigurno u školu s HAK-om“ te nastavku ulaganja u jedinstveni nacionalni sustav tehničke pomoći na cesti Hrvatskog autokluba.

Usto, g. Tušek sudjelovao je u radu izvanredne plenarne sjednice Skupštine FIA Regije I, zatim opće sjednice Skupštine Svjetske turističke asocijacije AIT, godišnje opće sjednice skupštine FIA Zaklade te redovitoj godišnjoj sjednici Skupštine FIA-e.

Tijekom zasjedanja, sudionici su donosili prijedloge i usvajali odluke u okviru ovlasti pojedinih tijela, te su izmjenjivali iskustva, postojeće najbolje prakse i diskutirali o budućim izazovima. Poseban naglasak bio je u području povećanja cestovne sigurnosti.

Tijekom boravka u Rusiji, g. Tušek susreo se sa zamjenikom predsjednika FIA-e za automobilsku mobilnost i turizam g. Thierry Willemarckom, predsjednikom FIA Regije I g. Thomasom MøllerThomsonom, glavnom direktoricom FIA Regije I gđom. Laurianne Krid, te brojnim predsjednicima nacionalnih autoklubova.