Sastanak predsjednika i tajnika temeljnih autoklubova u Vukovaru

Objavljeno: 20.12.2018.

Tijekom 18. i 19. prosinca 2018. u Vukovaru je održan radni sastanak predsjednika i tajnika temeljnih autoklubova koji čine asocijaciju Hrvatskog autokluba.

Na sastanku su predstavljeni rezultati sustava tehničke pomoći na cesti za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2018. Sustav tehničke pomoći na cesti jamči mobilnost članovima i ostalim vozačima na cestovnoj mreži Republike Hrvatske. Na sastanku je sažeto prikazano stanje sustava tehničke pomoći Hrvatskog autokluba uz presjek poslovnih rezultata i pokazatelja, koji uz usporedne pokazatelje prošlogodišnjih rezultata daju opću sliku kompletnog sustava.

Prema ostvarenim rezultatima, kvaliteta sustava tehničke pomoći Hrvatskog autokluba u proteklih desetak godina u konstantnom je rastu, što je prepoznato i unutar svjetske automobilističke organizacije FIA. Istaknuto je i da HAK-ov sustav tehničke pomoći na cesti daje veliki doprinos ukupnoj turističkoj ponudi Republike Hrvatske, kao važan sigurnosni čimbenik.

Tijekom sastanka predstavljeni su i rezultati sustava članstva Hrvatskog autokluba za  razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2018. Analizirani su statistički podaci o korisnicima članskih pogodnosti Hrvatskog autokluba kao i zastupljenost članskih modela u ukupnoj strukturi članskih modela.

Na kraju sastanka povedena je rasprava o prijedlozima promjene članskih pogodnosti Hrvatskog autokluba u sklopu daljnjeg unaprjeđenja sustava tehničke pomoći na cesti kao strateškog cilja razvoja Hrvatskog autokluba. 

Prisutnima se na kraju sastanka obratio predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek: “Ovo je bila iznimno kvalitetna rasprava. Drago mi je da smo razmijenili mišljenja kako bismo još više unaprijedili sustav. Hrvatski autoklub ulaže i ulagat će u svoje ključne djelatnosti i iznimno je važno da svi autoklubovi održavaju visoki standard usluga. Ambiciozni smo i želimo daljnje investicije u naš sustav tehničke pomoći kako bismo ga modernizirali i pratili najmodernije trendove“- rekao je predsjednik HAK-a Slavko Tušek.