HAK u Vukovaru otvorio novu Tehničku bazu

Objavljeno: 20.12.2018.

U Vukovaru je 19. prosinca 2018. svečano otvorena Tehnička baza Hrvatskog autokluba, u prisutnosti predsjednika HAK-a Slavka Tušeka, njegovog zamjenika Ive Bikića, gradonačelnika Vukovara Ivana Penave te predsjednika i tajnika temeljnih autoklubova.

Hrvatski autoklub kupio je zemljište, izgradio i opremio ovaj objekt, u suradnji s Gradom Vukovarom te koristeći lokalne izvođače radova. Hrvatski autoklub uložio je u to vlastita sredstva. Smatramo to našom moralnom obvezom prema gradu Vukovaru i njegovim stanovnicima i iskaz dubokog poštovanja prema doprinosu branitelja i građana Vukovara u stvaranju naše države Republike Hrvatske. Kao Hrvatski autoklub ponosni smo što možemo dati svoj doprinos na ovakav način.

Danas su ovdje prisutni predsjednici i tajnici naših autoklubova, njih 60-ak, koji su ovamo došli iz udaljenih Pule, Zadra, Splita i svih dijelova Hrvatske. Taj odaziv pokazuje naš zajednički stav prema Vukovaru.

Posebno nas raduje što će naša tehnička baza doprinijeti većoj kvaliteti života građana Vukovara, kojima će od sada biti dostupnije djelatnosti i usluge Hrvatskog autokluba.

No ovo je tek početak jer će Hrvatski autoklub nastaviti razvijati ovu tehničku bazu i u budućnosti- rekao je predsjednik HAK-a Slavko Tušek na otvaranju Tehničke baze u Vukovaru.

Gradonačelnik Ivan Penava je naglasio: Ovo je doista lijepa prigoda. Uvijek je lijepo kad imam priliku govoriti na otvorenju nekog novog sadržaja u Vukovaru. Ovo je za nas Vukovarce značajan događaj, da jedna uvažena institucija kao što HAK ulaže u naš grad. Zadovoljstvo je što vas imamo za prijatelje i partnere i što u gradu i okolici sada imamo sadržaj koji dosad nismo imali.

Tehnička baza Hrvatskog autokluba smještena je na prostoru od 10.000 kvadratnih metara, gdje je izgrađena moderna zgrada, koja je kvalitetno opremljena i spremna za pružanje usluga, a u sklopu Tehničke baze izgrađeno je i prometno vježbalište.

U novom objektu stanovnicima Vukovara od sada će u njihovom gradu, na jednom mjestu, biti dostupne usluge iz temeljnih djelatnosti Hrvatskog autokluba – članstva i tehničke pomoći na cesti. U mehaničarskoj radionici koja se nalazi u sklopu Tehničke baze članovi će moći ostvarivati članske pogodnosti udruge jer je opremljena svom potrebnom opremom i alatima za provjeru rada motora i podešavanje svjetala na vozilu te montažu i demontažu guma i balansiranje kotača.

Osim toga, u Tehničkoj bazi Hrvatskog autokluba izdavat će se međunarodne vozačke dozvole i dozvole za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu. Prostor će služiti i kao vozačko ispitni centar u kojem će se provoditi ispiti iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila za buduće vozače te, također za njih, ispiti iz prve pomoći. Na prometnom vježbalištu moći će se provoditi i poligonske radnje u postupku osposobljavanja kandidata za vozače.