Direktor FIA regije I Jacob Bangsgaard u HAK-u

Objavljeno: 29.4.2011.

Sjedište Hrvatskog autokluba u Zagrebu posjetio je ugledan gost iz Svjetske automobilističke federacije (FIA), Jacob Bangsgaard, direktor FIA regije I. Primili su ga predsjednik HAK-a Ivo Bikić, glavni tajnik Zvonko Šmuk, te voditeljica međunarodnih odnosa Eva Kostevc.

Na sastanku koji je uslijedio otvorene su brojne teme, a među njima i skorašnje pokretanje globalne kampanje Ujedinjenih naroda, Desetljeće cestovne sigurnosti. Također, bila je to prilika da se Jacob Bangsgaard upozna s djelatnostima HAK-a. Sastanak je, naravno, poslužio učvršćivanju veza između HAK-a i FIA-e, koje su već dugi niz godina odlične.

S obzirom na sve povezanije, globalno društvo, stotinjak klubova Regije 1 iz Europe, Afrike i Bliskog Istoka koji imaju široki dijapazon aktivnosti i djelovanja, različite potrebe i prioritete po regijama, bilo je neophodno ojačati ured Regije 1, smatra Jacob Bangsgaard. Naravno, u tom kontekstu treba promatrati i ulogu HAK-a.

Jacob Bangsgaard je Danac po nacionalnosti, završio je studij međunarodnog gospodarstva i ima 19 godina iskustva na poslovima vezanima uz promet i mobilnost u Bruxellesu. Do sada je bio direktor međunarodnih odnosa u FIA Zakladi, odgovoran za razvoj podrške i globalnih kampanja za tehnologije sigurnosti vozila.