Dodijeljena su priznanja i nagrade za iznimne doprinose razvoju HAK-a

Svečana sjednica Skupština Hrvatskog autokluba povodom Dana HAK-a

Objavljeno: 7.6.2019.

Hrvatski autoklub proslavio je još jednu obljetnicu, 113. godinu postojanja, uspomenu na osnivanje Prvog hrvatskog automobilnog kluba 1. lipnja 1906. godine.

Hrvatski autoklub svake godine povodom Dana Hrvatskog autokluba organizira Svečanu sjednicu Skupštine te dodjeljuje nagrade i priznanja pojedincima, autoklubovima i drugim pravnim osobama i institucijama za uspješan i istaknut rad na realizaciji ciljeva utvrđenih Statutom Hrvatskog autokluba, za doprinos razvitku cijele naše asocijacije, odnosno za njezinu stručnu ili javnu afirmaciju. Na prijedlog Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Hrvatskog autokluba, odlukom Upravnog odbora Hrvatskog autokluba nagrađeni su zaslužni pojedinci i organizacije.

Na samoj svečanosti u Hrvatskom autoklubu okupljenim gostima prvo se obratio njegov predsjednik Slavko Tušek rekavši: „obilježavamo trenutak kad se u zagrebačkom hotelu Royal okupila skupina entuzijasta i osnovala Prvi hrvatski automobilni klub. Mijenjale su se države i uređenja, ali HAK je ostao i razvija se iz godine u godinu. Danas je HAK snažna udruga i prvi put je prešao brojku od 230.000 članova. HAK raste i ulaže u svoje temeljne djelatnosti. Zajedništvo HAK-a i autoklubova polučilo je odlične rezultate. Imamo viziju razvoja i tog ćemo se plana držati. Posebno smo ponosni na prometnu preventivu gdje u suradnji s našim autoklubovima postižemo također velike rezultate. Svim dobitnicima nagrada i priznanja zahvalio bih na uspješnom radu i doprinosu razvoju Hrvatskog autokluba“.

Nagradu za životno djelo za izvanredna postignuća u radu i razvoju Hrvatskog autokluba dobio je dr. sc. Antun Vujić, predsjednik HAK-a od 2000. do 2004. godine. U ime svih nagrađenih je rekao: „Hrvatski autoklub se profilirao kao snažna organizacija i njegov razvoj nas je sve ugodno iznenadio. U moje vrijeme HAK je imao 130.000 članova i uvijek smo se pitali kako povećati taj broj. Danas HAK ima 100.000 članova više i to je doista fascinantna brojka. Ponosan sam što sam u jednom dijelu njegove povijesti sudjelovao u razvoju Hrvatskog autokluba i doista vam svima želim puno sreće.“

Nagrade i priznanja primateljima su uručili Predsjednik HAK-a Slavko Tušek i glavni tajnik HAK-a Željko Mijatović.

Na kraju Svečane sjednice Skupštine Hrvatskog autokluba uslijedila je zajednička fotografija svih dobitnika nagrada i priznanja.