Moto susret "Blue Day 2"

Objavljeno: 16.5.2011.

U autoklubu Varaždin, u subotu 14. svibnja, održan je moto susret pod nazivom "Blue Day 2". Na susretu kojeg je organizirala Postaja prometne policije Varaždin, uz pomoć AK Varaždin, sudjelovali su brojni moto klubovi iz Varaždinske županije.

Cilj susreta bio je prije svega preventivni jer su sudionici susreta mogli besplatno provjeriti ispravnost svojih motocikala kao i vlastito prometno znanje.

Sudionici su, nakon provjere ispravnosti motocikala, podijeljeni u svoje moto klubove odmjerili znanje iz prometnih pravila i propisa kao i vozačko umijeće na poligonu autokluba Varaždin. Cijelo natjecanje između moto klubova ali i moto ekipe PP Varaždinske ocjenjivali su službeni ispitivači Hrvatskog autokluba.

Predrag Benčić, načelnik Postaje prometne policije Varaždin, naglasio je zadovoljstvo suradnjom s HAK-om jer imaju zajednički cilj a to je što manje žrtava na prometnicama. Istaknuo je i da policija s ovakvim druženjima s motociklistima želi podići razinu sigurnosti motociklista u prometu, i to kroz više nivoa, od same provjere ispravnosti motocikala i provjere vozačevih znanja prometnih pravila i propisa do provjere sposobnosti vožnje na poligonu.

Jerko Matanović, zamjenik tajnika AK Varaždin, istaknuo je zadovoljstvo jer je okupljen velik broj sudionika kojima je provjerena tehnička ispravnost motocikala te se zahvalio Postaji prometne policije Varaždin na još jednoj zajednički provedenoj preventivnoj akciji.

Nakon ispunjenih ispita iz prometnih pravila i propisa te vožnje na poligonu dobili smo i pobjednike u ukupnoj konkurenciji kojima su nagrade uručili rukovoditelj Sektora za vozila HAK-a Igor Šiško i načelnik Postaje prometne policije Predrag Benčić :

  1. M.K. Aqua bikers – Varaždinske toplice
  2. M.K. Bombeles – Vinica
  3. M.K. Baroker - Varaždin