Oldtimer sajam Zagreb 11

Objavljeno: 16.5.2011.

Sajam starih automobila pod nazivom “Oldtimer sajam Zagreb 11” održao se tijekom subote i nedjelje, 14. i 15. svibnja, na Jakuševcu u Zagrebu. Posjetitelji su mogli razgledati mnoštvo starih automobila te se upoznati s restauratorskim radionicama.

Sajam je održan pod pokroviteljstvom predsjednica Vlade Jadranke Kosor, resornih ministarstava, Hrvatskog autokluba i Obrtničke komore Zagreb.

Art direktor sajma, Hanibal Salvaro, naglasio je zadovoljstvo brojem okupljenih limenih ljubimaca kojih je bilo oko 170, kao i brojem posjetitelja kojih je bilo blizu 20.000, tijekom dva dana sajma.

Zahvalio se svim zaljubljenicima koji su uz domaćine predstavili svoja vozila i okupili se iz Francuske, Nizozemske, Slovenije Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne gore. Prosječna starost vozila, istaknuo je Salvaro, bila je 50 godina tako da su posjetitelji imali priliku vidjeti svojevrsni međunarodni “muzej na otvorenom“.

Ocjenjivački sud “Oldtimer sajam Zagreb 11” dodijelio je priznanja, neovisno o starosti vozila, ocjenjujući dizajn i uščuvanost vozila. Zlatnu plaketu osvojio je Ford A iz 1929. godine, vlasnika Joze Dujmovića. Srebrne plakete osvojili su: Rolls Royce Silver Shadow iz 1972. godine –vlasnik Anindol automobili Nash Standard six iz 1928. godine – vlasnik Dragutin Lebarović i Velorex Oscar 250/16 iz 1956. godine –vlasnik Rudolfa Klipsera.

Istaknimo i najstarije vozilo sajma a to je francuski model Marot Gordon iz 1899. s drvenim kotačima, koji je još u voznom stanju kao i automobile za djecu, od 3 do 5 godina, koji su dizajnirani prema oldtimerima.