Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek na Skupštini FIA-e

Objavljeno: 13.12.2019.

Tijekom prošlog tjedna Predsjednik Hrvatskog autokluba g. Slavko Tušek sa suradnicima sudjelovao je na redovitoj godišnjoj sjednici Skupštine Svjetske automobilističke organizacije FIA-e, održane u Parizu.

U nazočnosti više stotina predstavnika nacionalnih auto-moto i touring, kao i sportskih klubova iz cijelog svijeta, održan je niz sjednica, skupova i radnih sastanaka tijela upravljanja FIA-e.
Na sjednici Koordinacijskog foruma srednjoeuropskih i istočnoeuropskih autoklubova predstavljena je 40. godišnjica informiranja o stanju u prometu u Republici Hrvatskoj odnosno Informativnog centra Hrvatskog autokluba.

G. Tušek sudjelovao je u radu izvanredne plenarne sjednice Skupštine FIA Regije I, a tijekom tjedna održane su opća sjednica Skupštine Svjetske turističke asocijacije AIT, godišnja opća sjednica skupštine FIA Zaklade te redovita godišnja sjednica Skupštine FIA-e.

Tijekom zasjedanja, sudionici su donosili prijedloge i usvajali odluke u okviru ovlasti pojedinih tijela, te su izmjenjivali iskustva, postojeće najbolje prakse i diskutirali o budućim izazovima. Poseban naglasak bio je u području povećanja cestovne sigurnosti.

Tijekom boravka u Parizu, g. Tušek susreo se sa zamjenikom predsjednika FIA-e za automobilsku mobilnost i turizam g. Thierry Willemarckom, predsjednikom FIA Regije I g. Thomasom MøllerThomsonom, glavnom direktoricom FIA Regije I gđom. Laurianne Krid, te brojnim predsjednicima nacionalnih autoklubova.