Delegacija akcije "Sigurno u prometu" posjetila je Istarsku županiju

Objavljeno: 24.5.2011.

Dan prije državnog natjecanja akcije “Sigurno u prometu”, utorak 24. svibnja, u prostorijama Istarske županije u Puli zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin, dožupan Istarske županije Vedran Grubišić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricija Smoljan primili su izaslanstvo HAK-a, Agencije za odgoj i obrazovanje , MUP-a i AK Pula - Rovinj, kao i četvero djece iz Osnovne škole Veli vrh iz Pule, koji su sudionici natjecanja.

Prigodom posjeta, predsjednik HAK-a Ivo Bikić, upoznao je domaćine s preventivnom akcijom Sigurno u prometu te istaknuo: “Cilj akcije je preventivan - educirati djecu kako bi se smanjile nezgode i stradavanja”. Bikić je upoznao domaćine I s ostalim aktivnostima Hrvatskog autokluba, od kojih je posebno naglasio cilj koji smo si zadali u ovom desetljeću kroz globalnu akciju “Desetljeće sigurnosti u cestovnom prometu”, a to je 50 postotno smanjenje žrtava u prometu. “Kako bi postigli zacrtani cilj potrebna nam je snažna suradnja i djelovanje svih zainteresiranih institucija i udruga”-zaključio je Bikić.

U ime domaćina gostima se zahvalio dožupan Vedran Grubišić te pritom istaknuo zadovoljstvo s radom AK Pula Rovinj kao i s odabirom Pule za finalno državno natjecanje te im svima poželio uspješan rad i boravak u Puli I Istri.

“Ljudski život nema cijene i zato su ovakva ulaganja koja vi provodite neprocijenjiva jer odgajate djecu da jednog dana budu odgovorni sudionici prometa ali I odgovorne osobe, zato vam iskreno hvala”, rekao je Grubišić i dodao da Pula i sljedeće godine želi biti domaćin državnog natjecanja “Sigurno u prometu”.

Dogradonačelnik Fabrizio Radin, također se zahvalio HAK-u na odabiru Pule za završno natjecanje a AK Pula Rovinj na tome što su se kandidirali za domaćina natjecanja kao i na odličnoj suradnji. “Vaš trud kroz preventivne akcije može biti primjer ostalima jer stvarate bolje I odgovornije sudionike prometa”-zaključio je Radin.