Prometna prognoza za vikend 03. – 05. srpnja 2020. godine

Objavljeno: 3.7.2020.

Vjerujemo da će dio turista koji običavaju ljetovati na našoj obali, ovog vikenda krenuti prema svojim odredištima u Hrvatskoj iako smo svjesni neuobičajene turističke sezone zbog epidemije. 

Danas, petak, 3. srpnja, očekujemo gužve u smjeru istoka, posebice na graničnim prijelazima sa Slovenijom te na autocesti A3 Bregana-Lipovac. U poslijepodnevnim satima jača promet u smjeru mora s mogućim čekanjima na naplatnoj postaji Lučko na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče.

Tijekom subote, 4. srpnja očekuje nas jak promet na svim cestovnim pravcima u smjeru more, a najveći pritisak vozila i najgušći promet očekuje se od ranih jutarnjih sati (od 4-16 sati).

U nedjelju, 5. srpnja, gust promet bit će u smjeru unutrašnjosti i zapadnoeuropskih država, a čekanja očekujemo i na graničnim prijelazima sa susjednim državama.          

  

SAVJETI HAK-a

Vjerujem da naše savjete za putovanje znaju već i ptice na grani, ali uvijek ih je dobro ponoviti.

  • prije putovanja moramo se dobro odmoriti i redovito se zaustavljati na odmorištima tijekom dužih putovanja (svakih 2 sata vožnje);
  • dobro pripremiti vozilo za ljetne uvjete vožnje – Priprema vozila za ljeto;
  • uz sebe uvijek imati dovoljno tekućine, najbolje vode i negaziranih sokova;
  • važno je pravilno regulirati klima uređaj u vozilu, ne smije biti prevelika razlika između temperature unutar vozila i vanjske temperature, najbolje do 8 stupnjeva. To je iznimno opasno ukoliko je u vozilu malo dijete;
  • dobro se informirati o stanju u prometu na www.hak.hr ili mobilnoj aplikaciji HAK-a;
  • uživati u činjenici da putujete na odmor.

U slučaju da ipak imate problema s vozilom, naši mehaničari i vozači vučnih službi dežuraju danonoćno, a pozivom na 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila. Kontakt centar, u čijem se sklopu nalazi i Informativni centar Hrvatskog autokluba svojim ažurnim informacijama pomaže svim vozačima.

Na HR2 kao i na mnogim lokalnim radijskim postajama možete čuti stanje u prometu, a možete ga i pročitati na ovoj internetskoj stranici, odnosno na HAK-ovoj aplikaciji ( za pametne telefone).

 

Sretan i siguran put želi vam Hrvatski autoklub