Biografija

Slavko Tušek, dipl. ing.

Slavko Tušek, dipl. ing.

Predsjednik Hrvatskog autokluba

Gospodin Slavko Tušek rođen je 1951. i diplomirani je inženjer prometa, predsjednik je Hrvatskog autokluba od 2012. te je predsjednik Hrvatskog autokluba temeljnog autokluba "Varaždin" od 2016.

U profesionalnoj karijeri, od 1983. do 2016. obnašao je dužnost tajnika Hrvatskog autokluba temeljnog autokluba "Varaždin", a u istom autoklubu od 1977. bio je šef tehničke službe. Prethodno je radio u tvornici alatnih strojeva Prvomajska u Zagrebu u službi razvoja.

U tijelima Hrvatskog autokluba g. Tušek obnašao je niz dužnosti, a najznačajnije su - zamjenik Predsjednika Hrvatskog autokluba od 2008. do 2012., član Upravnog odbora od 1995. te član Skupštine Hrvatskog autokluba od 1987.

Kao Predsjednik Hrvatskog autokluba, član je Skupštine Svjetske automobilističke organizacije (FIA) od 2012. Član je Revizorskog odbora FIA Regije I od 2014., koja predstavlja 108 nacionalnih autoklubova i organizacija iz 74 zemlje Europe, Bliskog Istoka i Afrike, s ukupno 38 milijuna članova.

Nositelj je odlikovanja, spomenice Domovinskog rata 1990-1992. i spomenice domovinske zahvalnosti "Oluja".

Bio je predsjednik Županijskog odbora za sigurnost prometa Varaždinske županije u dva mandata i zamjenik predsjednika Odbora za sigurnost prometa grada Varaždina u dva mandata. Kako je bio amaterski sportaš – hrvač u prvoj ligi, u dva je mandata bio član Upravnog odbora Hrvačkog kluba Varteks. Bio je član predsjedništva Hrvatske turističke zajednice grada Varaždina u dva mandata te član skupštine Croatia osiguranja d.d.