Veliki voze odgovorno

Objavljeno: 16.12.2021.

U proteklom vremenu suočeni smo sa sve češćim prometnim nesrećama, na žalost s nemalim brojem smrtno stradalih ili teško ozlijeđenih osoba u kojima sudjeluju teretna vozila. 
Ovom kampanjom HAC-a i partnera pod nazivom: VELIKI VOZE ODGOVORNO žele se osvijestiti vozači da je jedina aktivnost za volanom - VOŽNJA.


Činjenica je da vozači teretnih vozila provode puno sati za upravljačem, zbog čega može doći do zamora i želje za razbijanjem monotonije na različite načine, umjesto da se tada zaustave na propisna mjesta i odmore. Nažalost, telefonski poziv, tekstualna poruka ili čak gutljaj kave mogu odvratiti vozačevu pažnju s ceste, a kada još k' tome vozač ima priključno vozilo od samo dvije tone tereta posljedice mogu biti katastrofalne. Iako postoje zakoni koji zabranjuju vozačima korištenje mobilnih uređaja (osim ukoliko se koristi naprava koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruke) i drugih uređaja koji bi ometali mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom, vožnju pod utjecajem alkohola ili opijata, te bilo kakve radnje u vrijeme vožnje, smetnje/distrakcija jedan su od glavnih uzroka nesreća koje rezultiraju ozbiljnim ili smrtnim posljedicama.

Preuzmite letak iz repozitorija.
 

Repozitorij