Dani tehničke ispravnosti vozila 2012.

Objavljeno: 29.10.2012.

Pozivamo vozače da sa svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode HAK, CVH i stanice za tehnički pregled vozila, u sklopu koje će u razdoblju od 19. do 24. studenog ove godine biti omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici u RH (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju).

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.

Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u Akciji na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila, koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima (otporna na smrzavanje do – 25oC), čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe Akciji (10.000 poklon pakiranja raspoređeno je po svim stanicama u RH).

Istovremeno, poklanjanjem tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila dodatno se pozitivno utječe na bolje uvjete vožnje, a time dolazi i do povećanja razine sigurnosti prometa na cestama.

U sklopu Akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.