Web HAK-a u novom ruhu

Objavljeno: 9.12.2010.

Zagreb, 8. prosinca – Od početka prosinca posjetitelji internetskih stranica Hrvatskog autokluba imaju priliku informirati se o svim pitanjima vezanim uz cestovni promet te uživati u novim, osvježenim stranicama HAK-a.

Najveća promjena vidljiva je na naslovnici koja putem restrukturiranih izbornika nudi odličan pregled novosti iz udruge vozača i prometa te informacije o stanju u cestovnom prometu, prometnu i vremensku prognozu. Reorganiziran je glavni izbornik kako bi posjetitelji lakše i brže dolazili do najzanimljivijih informacija i kako bi im se olakšalo snalaženje na stranicama. Unificirano je sučelje, glavni servisi su jasno pozicionirani a padajući izbornici ističu informacije koje su korisnici često koristili – primjerice kalkulator troškova i koraci u tehničkim pregledima vozila ili osposobljavanju vozača.

Posjetiteljima se nudi i mogućnost pojednostavljenog on-line učlanjenja putem kreditnih kartica ili ispunjavanjem pristupnice. Dio stranica namijenjen za 170.000 članova HAK-a značajno je proširen te je omogućen pregled i pretraživanje elektroničkog izdanja HAK Revije, a u HAK-u najavljuju skoro uvođenje dodatnih funkcionalnosti.

U HAK-u ističu i novinu na popularnim stranicama o stanju u cestovnom prometu, na kojima se uz dosadašnja izvješća nalazi i video-zapis najnovije emisije „Promet info“ o stanju u cestovnom prometu te prometnim savjetima, nedavno pokrenute u suradnji sa Hrvatskom televizijom (www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/). Isti izbornik nudi i lakši pregled snimki 60 kamera HAK-a i Autoceste Rijeka Zagreb postavljenih na najvažnijim prometnim pravcima (www.hak.hr/info/kamere/), koje su vidljive sve odjednom te su dostupne i na internetskoj karti.

Po prvi puta na jednom mjestu su objedinjeni i podaci o raznovrsnim aktivnostima HAK-a na povećanju sigurnosti u cestovnom prometu, koje su dobile zasluženo, centralno mjesto na glavnom izborniku (www.hak.hr/sigurnost-u-prometu/).

Lakši je pristup stranicama za inozemne posjetitelje, koje su sada preglednije.

U HAK-u kažu kako su internetske stranice modernizirane angažmanom stručnjaka iz kuće, te da je posljednji veliki redizajn internetskih stranica bio početkom 2008. godine. U lipnju 2010. godine HAK je objavio novu interaktivnu kartu Hrvatske sa putnim planerom, koji je izazvao veliku pozornost i pohvale medija i javnosti.

Zasad, ističu, prve reakcije na nove internetske stranice su pozitivne. Preko korisničkih obrazaca pristižu pohvale a bilježe i veći broj prijedloga, što se tumači podrškom promjeni te željom korisnika za još više informacija.

Broj posjeta internetskih stranica HAK-a u samo nekoliko dana je udvostručen, u šest dana bilo je više od 65.000 posjeta iz 86 zemalja, a najpopularniji sadržaji su vezani uz stanje i informiranje o cestovnom prometu, info-kamere, cijene goriva i cestarine. No, kažu HAK-ovci, posebno ih raduje interes za nove članske pakete te učlanjivanje putem internetskih stranica.

Stranice su suvremeno oblikovane, jednostavne za korištenje, svakodnevno održavane i intrigantne vozačima, kažu u HAK-u i dodaju kako su namijenjene članovima, domaćim i stranim turistima i tranzitnim putnicima kroz našu zemlju. Želja nam je da ona ostane središnje mjesto informiranja za sve ljude u pokretu, ističu u HAK-u.

Osim poznatog broja 1987 Hrvatski autoklub uveo je i novi broj za informacije o stanju na cestama 062 777 777 kao i info telefon za članove 0800 9987.

Sve o novim paketima članstva, uštedama, stanju na cestama, cijenama goriva, cestarina, karta putovanja, vozačkim ispitima, autoškolama, tehničkim pregledima i ostalim temama i novostima vezanim uz promet i sigurnost prometa na cestama saznajte na web stranici www.hak.hr