Zatvaranje autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Zadar 2 zbog razminiranja

Objavljeno: 23.11.2016.

U petak, 25. studenog 2016. godine, Hrvatski centar za razminiranje (HCR) započinje radove razminiranja zaštitnog pojasa uz autocestu A1 u zoni čvorova Maslenica i Zadar 1.

Zbog razminiranja koji će trajati najduže do 10. prosinca 2016. godine, autocesta A1 bit će zatvorena od 08:00 do 15:00 sati između čvorova Sveti Rok i Zadar 2 u oba smjera.

Tijekom navedenog razdoblja vršiti će se svakodnevna koordinacija (najkasnije do 15:00 sati za sljedeći dan) u svrhu definiranja točnih dana i vremenskog perioda zatvaranja dionice autoceste zbog provođenja radova razminiranja, a sve u ovisnosti od vremenskih uvjeta i drugim slučajevima koji bi mogli utjecati na sigurnost prometa.

Obilazak će biti sljedećim cestama:

a)      smjer Zagreb - Dubrovnik:čvora Sveti Rok (A1) – Gračac   (DC50) – Obrovac (DC27) – Karin (DC424) – Tromilja (DC502) – čvor Zadar 2 (A1).

b)     smjer Dubrovnik - Zagreb: čvor Zadar 2 (A1) – Tromilja (DC502) – Karin (DC424) – Obrovac (DC27) – Gračac (DC50) – čvor Sveti Rok (A1).

Više informacija o dionicama koje su zatvorene kao i obilasku možete naći na karti, a ostale podatke na stranicama  HAC-ONC-a.

Karta razminiranja

Uz radove razminiranja na autocesti A1, Hrvatske ceste d.o.o. obavljaju radove na cestama koje su predviđene kao obilazak i to na državnim cestama DC502 na području Smilčića i DC27 na području Karina. U zonama radova gdje se prometuje uz privremenu prometnu signalizaciju semaforima za gušćeg prometa mogući kraći zastoji.

Informativni centar Hrvatskog autokluba tijekom zatvaranja autoceste A1 imat će informacije o odvijanju prometa na obilaznim pravcima te će o njima izvještavati putem drugog programa Hrvatskog radija (HR2), lokalnih radijskih postaja (Radio Zadar, Novi radio, Radio BNM, Radio Dalmacija…), a sve informacije moći će se naći na našim internetskim stanicama, te na telefonu 072/777 777.

 

Sretan put i sigurnu vožnju želim vam

Informativni centar Hrvatskog autokluba !