Niz prometno edukativnih aktivnosti u Koprivnici

Objavljeno: 25.4.2013.

AK Koprivnica je u suradnji s Postajom prometne policije Koprivnica održao niz prometno – edukativnih aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika prometa, a posebice djece.

U organizaciji HAK-a, AK Koprivnica i Postaje prometne policije Koprivnica, 17. i 18. travnja u sportskoj dvorani policijske postaje u Koprivnici, održan je novi prometno preventivni program za djecu predškolske dobi i „prvašiče“ pod nazivom "Vidi i klikni".

Program je namijenjen djeci starosti 6 ili 7 godina i provodi se isključivo s djecom, po grupama jednog razreda ili vrtićke skupine. Program provode licencirani stručnjaci HAK-a, a u navedena dva dana u programu je sudjelovalo šest vrtičkih skupina grada Koprivnice.

Novi program je predstavljen po prvi puta u Koprivnici, a ima za cilj povećanje prometne edukacije i razvijanja prometne kulture od najmlađih dana, s konačnim ciljem povećanja sigurnosti u prometu na cestama. HAK, AK Koprivnica i Postaja prometne policije Koprivnica još jednom su udružili snage u zajedničkom cilju, prometno preventivnog djelovanja i provođenja Nacionalnog programa sigurnosti u prometu.

Druga preventivna akcija u Koprivnici bila je „Sigurno na dva kotača“ kojom se htjelo ukazati da s dolaskom lijepog vremena dolaze i vozači mopeda i motocikala. Akcija „Sigurno na dva kotača“ održana je u subotu 13.travnja u organizaciji AK Koprivnica i Postaje prometne policije Koprivnica. Akcija prerasta u tradicionalnu jer je organizirana već petu godinu za redom te se zbog vrlo uspješne organizacije i prijema iste, planira organizirati i ubuduće svake godine, prvu ili drugu subotu u četvrtom mjesecu. Akcija je bila cjelodnevna i organizirala se u svrhu kako bi se upozorilo vozače osobnih automobila na početak motociklističke sezone, te pozvala na međusobno uvažavanje u prometu.

AK Koprivnica kao i svake godine do sada organizirao je sve potrebne elemente za poligon, stručno osoblje iz autoškole te pehare za pobjednike u prigodnom atraktivnom natjecanje sudionika motorista na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Na kraju najavljujemo i pozivamo sve zainteresirane na županijsko natjecanje tradicionalne HAK-ove akcije „Sigurno u prometu“ koje će se održati 2. svibnja u O.Š. Đuro Ester u Koprivnici gdje će učenici petih razreda osnovnih škola odmjeriti znanje prometnih pravila i propisa kao i praktično znanje u vožnji biciklom. Pobjednici će predstavljati svoju županiju na završnom nacionalnom natjecanju koje se krajem svibnja održava u Zadru. Istaknimo i da AK Koprivnica u suradnji s osnovnim školama i uz podršku Grada Koprivnice županije Koprivničko-Križevačke i općina, i ove godine educirao preko petsto učenika petih razreda.